Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här event har passerat.

Jul på Carlstens fästning

8 november, 2018 kl 11:00 - 11 november, 2018 kl 16:00

Öppet: Torsdag 11–19, fredag-lördag 10-18, söndag 10–16
Entré: 80:-/pers, barn under 12 år
fri entré i målsmans sällskap.

Medtag gärna kontanter när ni ska handla av utställarna pga dålig täckning innanför murarna.

Välkommen till jul på Carlstens fästning i vackra Marstrand
Carlstens fästning börjades byggas under andra hälften av 1600-talet och var i bruk som fästningsverk ända fram till 1882 då den upphörde att höra till det fasta försvaret. Fästningen fortsatte att användas av försvaret på olika sätt fram tills 1993 då kustspaningsradarn i Karlstenstornet togs bort.

Under lång tid fanns det fångar på fästningen där den mest kända är Lasse-Maja som hölls fången i 26 år.
Dom sista fångarna lämnade Marstrand 1888.

Under den andra helgen i november står de svenska jultraditionerna i centrum på Carlstens fästning. I dagarna tre arrangeras här julmässa. Hela fästningen kläs i julskrud när området pryds av juldekorationer och lyses upp av marschaller.

På mässan möter du flera av landets bästa hantverkare. Det är ett unikt tillfälle att ta del av kvalitetshantverk i alla dess former. Smeder, halmslöjdare, keramiker, textilhantverkare, träslöjdare och mathantverkare ställer ut sina egentillverkade alster. Chansen att hitta en och annan julklapp är stor. Alstren köps direkt av hantverkaren utan fördyrande mellanhänder.

Matboden är en attraktion för flera sinnen. Dofter, smaker, ljud och ljus samsas om din uppmärksamhet, passa på att provsmaka! I matboden finns allt för julbordet. Nykokt glögg, hemmagjort godis och nybakat bröd är bara några av alla delikatesser som leder dig till matboden.

Missa inte ett besök på cafét eller restaurangen som håller öppet under mässan,.

Välkommen till julmässan på Carlstens fästning. Ett utmärkt tillfälle att umgås, ha trevligt och tänka framåt på vår kanske käraste högtid – julen.

Detaljer

Börjar:
8 november, 2018 kl 11:00
Slutar:
11 november, 2018 kl 16:00