Menyer
Söndagsmiddag
Löjroms Toast m Löjrom från Kalix, Vänern eller USA
Vendace Roe Toast from Kalix, Vänern or the USA
Serveras med crème fraiche, rödlök, gräslök och citron på smörstekt toast
Vinförslag: Copa Sabia Cava, Spanien, 85 kr
195 kr
Räkmacka ”Storm” Delux 180g räkor
Traditional Shrimp Sandwich ”Storm” Delux 180g shrimp
Handskalade räkor, ägg, majonnäs, romansallad, rödlök, gurka, tomat och riven pepparrot serveras på danskt rågbröd från Bergs konditori.
Vinförslag: Le Nez Moments Viognier Languedoc, Frankrige, 85 kr
Ölförslag: Kungligt Marstrands öl eller en kall Heineken, 70 kr
225 kr
Hamburgare ”Storm”
Angusbugare från Johan i hallen med ost och bacon, serveras med tomat, rödlök, sallad, dressing, saltgurka, tryffelmajonnäs och pommes.
Vinförslag; Lucarelli, Italien, 70 kr
Ölförslag: A Ship Full of IPA, 70 kr
195 kr
Ceasar-sallad
Romansallad, caesardressing, parmesan, kycklingfilé, bacon, rödlöksringar och krutonger
*Byt ut Kyckling och bacon mot handskalade räkor om så önskas.
Vinförslag: Coteaux D’aix En Provence Eko Rose,Frankrige 85 kr
165 kr
Krämig fisk- och skaldjurssoppa
Creamy Fish and shellfish soup
Bas på hemlagad hummerfond, serveras med dagens fisk och skaldjur, nybakat bröd och aioli
Vinförslag: Kuentz Bas Riesling, Frankrike 95 kr
185 kr
Fish & Chips ”hemlagat” eget recept från London
Friterad torsk serveras med pommes frites, remouladsås, ärtpure och citron.
Vinförslag: Trapiche Estacion Chardonnay, Argentina 80 kr
Ölförslag: Kungahella Red Ale 80 kr
195 kr
Dessert
Marängsviss på vårat vis
med vaniljglass, hallonsorbet, maränger, chokladsås, kaksmulor samt bär
85 kr
Crème brûlée
med färska bär
85 kr
Kvällsmeny 18.00-22.00
Förrätt
Ostron ”Fines de Claires” | 35 kr/st
Tillbehör: Schalottenlök, vinegrett, citron & tabasco
Vinförslag: Copa Sabia Cava, Spanien,| 90 kr
Råbiff | 165 kr
Tillbehör: Dijon, ägg, schalottenlök, kapris, gräslök, sardeller, rödbeta
Vinförslag: Mouton Noir Horsehoes & Handgranates 2015
Ölförslag: Porto Franco från Inlands bryggeri | 90 kr
4 stycken kokta havskräftor |165 Kr
Tillbehör: Aioli, västerbottenost
Vinförslag: Reine Juliette Oicpoul de pinet 2016, Frankrike | 98 kr
Lobster avokado roll | 185 kr
Vår magiska ’signature dish’
Vinförslag: Domaine Loius Moreau Chablis 2016, Frankrike | 110 kr
Spansk Salmorejo (cold tomato soup) ½ portion | 135 kr
Vegetarisk med nybakat bröd
Vinförslag: Sonnenmulde Riesling 2017, Österike | 95 kr
Eko/vegan
Löjroms Toast m Löjrom från Kalix, Vänern eller USA
Vendace Roe Toast from Kalix, Vänern or the USA
Serveras med crème fraiche, rödlök, gräslök och citron på smörstekt toast
Vinförslag: Copa Sabia Cava, Spanien, 85 kr
Huvudrätt
Ugnsbakad piggvar | 820 kr (för 2 personer)
Kvällens tillbehör (citron, dill, smällt smör och riven pepparrot)
Vinförslag: Mouton Noir Oregogne 2013, USA | 995 kr flaska
Dagens fisk | 195 kr
Med smörstekt potatis, räkor, champagne sås, topp med löjrom, grönsparris
Vinförslag: Vinförslag: Chablis ”Dame Nature” 2015 | 110 kr glas, 495 kr flaska
Kalvrygg Hängmörad | 295 kr
Med ljummen sallad på bönor och tomat, stuvade kantareller och potatispuré
Vinförslag: Torre del Falasco Valpoliccella Ripasso, Italien | 115 kr glas, 455 kr flaska
Spansk Salmorejo (Cold tomato soup) | 185 kr
Vegetarisk med nybakat bröd
Vinförslag: Sonnenmulde Riesling 2017, Österike | 95 kr glas, 385 kr flaska
Eko/vegan
Friterad Avokado och Halloumi | 165 kr
Med gräslöksmajo, sommargrönt och krasse
*Vegansk utan majonnäs
Vinförslag: Sonnenmulde Riesling 2017, Österike | 95 kr glas, 385 kr flaska
Eko/vegan
Dessert
Glass med jordgubbar | 75 kr
Torrija | 95 kr
Deep fried bread with milk, cinamon crumble and honey toffe
Vinförslag: Moscatel du setubal, Portugal | 75 kr /cl
Marängsviss på vårat vis | 85 kr
Med vaniljglass, hallonsorbet, maränger, chokladsås, kaksmulor samt bär
Dryckesförslag: Brachetto D. Acqui 75 kr
Créme brûlée | 85 kr
Med färska bär
Dryckesförslag: Brachetto D. Acqui 75 kr
85 kr
Barn-meny fråga personalen.
Allergiker? Vid tveksamheter fråga personalen om innehållsdeklaration.
Under vintern serveras följande:
Lunchservering, Skärgårdsbrunch och Söndagsmiddag.
Boka bord
Boka bord online
Välkommen att beställa bord online hos oss. Grupper över 6 personer vänligen mejla eller ring in din bokning till oss. (Guldhörnan kan dock bokas upp till 12 personer)